Een kijkje achter de schermen van Kuhne Design.

Sander, immiddels vaste klant doet verslag....

Ik was al een tijdje op zoek naar een specifieke stoel van Gispen, de 1409 'easy chair' ontworpen door Andre Cordemeijer in de jaren 50. Hij lijkt op de beroemde Oase stoel van Wim Rietveld (de 1401) uit '54 maar hij is wat comfortabeler en ook iets zeldzamer. 

JDKS7893.jpg

Ik had al een tijd een zoekopdracht staan op Marktplaats en maar zelden kwam er een voorbij. Vaak hadden ze dan rode of grijze bekleding terwijl ik op zoek was naar bruin, oranje of groen. Ik denk dat de zoekopdracht er bijna een jaar op heeft gestaan tot dat er ineens een mooie set van twee 1409 fauteuils te koop werden aangeboden.

Volgens de adverteerder zag het zwartgelakte frame er nog goed uit en de teakhouten armleuningen ook. Toen ik keek wat de woonplaats van de adverteerder was dacht ik 'huh?! Alkmaar?'. Ik keek nog een keer goed en toen zag ik dat de adverteerder Martijn Kuhne was. Martijn kende ik niet persoonlijk maar grappig genoeg had ik het wel onlangs met een goede vriendin over Martijn's vintage speciaalzaak in het centrum van Alkmaar gehad. En ik wist dat hij wat mooie meubels heeft geleverd aan horeca-gelegenheden in Alkmaar waar ik graag kom. 

Ik belde Martijn op en maakte direct een afspraak om later die dag te komen kijken. De Gispen was precies wat ik zocht en ik kocht hem. Eindelijk.

Een paar dagen later bracht Martijn de stoel na werktijd bij me thuis. Per bakfiets! We hebben de hele avond nog zitten kletsen; over tijdloze meubels, kunst, spullen met een verhaal en van alles en nog wat.

Bij binnenkomst viel Martijn zijn oog direct op mijn Rob Parry stoel. Het is een herenmodel Lotus fauteuil met stalen frame uit ongeveer hetzelfde jaar als de net aangeschafte Gispen. Het is een superfijne stoel maar hij had wel een beetje aandacht nodig. De singelbanden waren aan vervanging toe en de schuimvulling eigenlijk ook. Martijn wist wel raad. 

Een paar dagen later kwam Martijn met een voorstel. Goede prijs en met de zekerheid dat ik mijn stoel aan een kenner en liefhebber mee geef. Na een week of twee was de klus geklaard en zag hij er weer top uit. En nog beter; hij zat ook als nooit tevoren.

TWIF2659.jpg

DZLJ8523.jpg

Kortom; heb je wat vintage meubels thuis staan die eigenlijk wat aandacht verdienen? Denk dan eens aan Kuhne Design op de Marktstraat. Martijn houdt van meubels met een verhaal en helpt je met adviezen. Hij weet van alles over de origineel gebruikte stoffen en geeft je stoel of bank de aandacht die het verdient.

Ik ben ondertussen al aan het denken over mijn tweede projectje met Martijn. Ik wil de originele bekleding misschien vervangen door een andere wollen Ploeg stof. Wordt vervolgd!